top of page
Image by Juan Carlos Trujillo

Om ungdomshuset

Historie

I 1934 ble ungdomshuset i Fyllingsdalen bygget, det er tegnet av arkitekt Torgeir Alsaker ( f. 1875, død 1971 ). Under krigshandlingene på Laksevåg under 2 verdenskrig, ble huset benyttet som husly av de evakuerte. Senere brukte tyskerne huset til sine formål. 

Etter krigen var dette det eneste forsamlingshuset i Fyllingsdalen, og huset ble flittig brukt av sangkor, idrettslag og husmorlag. Det har også blitt flittig brukt til dans og fest opp gjennom tidene.

I dag

Huset er i god stand og har gjennomgått forholdsvis store ombygginger for å tilfredsstille moderne krav. Huset har blant annet fått helt nye  kontorlokaler, toaletter og kjøkken. Det er  er malt både innvendig og utvendig, men huset har samme stil slik arkitekt Alsaker sannsynligvis ville godkjent.

September 2021 overtok Aktivt Pusterom driften av huset for ungdomslaget i Fyllingsdalen, med et ønske om å skape en trygg arena for barn og unge i nærmiljøet. Målet er at det skal være drift i huset hver dag med blant annet kurs, ungdomsklubb, café, trim for alle aldrer og kreativ arena i ungdomslagets ånd.

 

Aktivt Pusterom

Aktivt Pusterom AS er et ideelt foretak som har som mål å være en positiv samfunnsaktør som bidrar til å bedre psykisk og fysisk helse i lokalbefolkningen.

 

Aktivt Pusterom arrangerer blant annet leirer for barn og unge, fritidsgruppe, arbeidstrening, kurs for skoler, barnehager og SFO og trim og trall for eldre. Du kan lese mer om Aktivt Pusterom ved å trykke på lenken under.

bottom of page